Direktlänk till inlägg 28 februari 2011

Tjata om sex!!!!!

Av from-som-ett-lamm - 28 februari 2011 11:11

Är ledig i dag och ensam hemma...skönt faktiskt!

Har fixat lite hemma, plockat lite,diskat och tvättat, surfat och funderat...och då främst kring varför en del killar måste pika, skoja och princip tjata till sig sex!!??

Jag har i mina unga år varit ihop med killar som tjatat, pikat, mummlat, suckat och stönat över att de inte fått sex, och då som ung valde jag att till slut ha sex bara för att få slut på tjatet,....(vilket jag aldrig skulle ha gjort i dag.)

Man känner sig otillräklig, stressad och jag är övertygad om att det tar död på både känslor och lust.

Om man dessutom tjatar till sig sexet och partner till slut går med på att ha sex, då kan man ju i princip se det som en form av övergrepp...inte sant!?

Sex ska vara på lika vilkor, någonting båda ska vilja utan press, stress och tjat.

Det ska vara nånting lustfyllt, fint och skönt, vilket det knappast blir om den ena har tjatat till sig det....right!?


Googlade på ämnet för att kolla hur vanligt det är, fick 1,200 000 träffar,så,  rätt  vanligt antar jag ;) dessutom visade det sig att även om antalet killar som tjatar var överhängande så fanns det även tjejer som gjorde det...WTF!

Hittade speciellt en artikel jag fastnade för, som säger allt, här kommer den:


Artikel i metro  2007-05-10

Tjat och sex är ingen lyckad kombination. Att tjata till sig sex när partnern inte har lust är inte bra för förhållandet. Tjat tar långsamt död på passionen.
– Tjatsex påverkar lusten hos båda personerna. Den som utsätts för tjatet kan tycka att det är jobbigt att ha sex efter att ha blivit tjatad på. Det är inte enkelt att välja att ställa upp. Den som tjatat kan också tycka att det känns mindre lustfyllt och kan känna sig mindre attraktiv. Samtidigt finns det personer, tyvärr, som tycks nöja sig med att man kan tjata till sig sex, säger Pelle Ullholm, Metros sex- och relationsexpert.
– Jag tror att det är väldigt vanligt med tjat kring sex och att man upplever förfrågningar som tjatiga. Det uppstår en känsla av obalans, av olika mycket lust, som gör att relationen känns fel. Det kan leda till att den tar slut, säger han.

Tjatsex kan bli negativt för den som ”ställer upp”.
– Om man ger upp när någon tjatar och har sex mot sin vilja, då blir det ju en form av övergrepp. Vanliga orsaker till att  ställa upp tror jag dels är för att tjatet inte slutar annars, dels för att man får en känsla av otillräcklighet, att man ska matcha den andras lust. I grund och botten är det inte bra att ställa upp om någon tjatar, säger Pelle Ullholm.
Det är viktigt att våga prata om när och hur man vill ha sex och att den som vill ha sex ofta respekterar den andras sexlust.
– Sex har en hög position i många förhållanden. Man har en känsla av att om inte sexlivet funkar så funkar inte relationen.
– Man vill att det ska vara en perfekt matchning från början. Det kan göra att det känns svårt att prata, säger Pelle Ullholm.


Så, till er alla därute, både killar och tjejer som tjatar om sex, SLUTA FÖR FAN, det är INTE ok!! 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av from-som-ett-lamm - Söndag 19 maj 23:22

Intensiv arbetsvecka. Blev lite orolig för mitt hjärta som på senare tiden bestämt sig för att göra lite uppehåll och för att rusa lite då och då, och till råga på allt blev jag tok yr och illamående efter träningspasset i onsdags, visst det kan hän...

Av from-som-ett-lamm - Måndag 13 maj 22:22


TVeckan startade bra, fick massor med gjort på jobbet och avverkade ett härligt överkroppspass på gymmet och avslutade med 1600 m rodd :)Resten av veckan är det mest jobb och träning som gäller, till helgen stundar fest och spadag med bästisfestis :)...

Av from-som-ett-lamm - Lördag 11 maj 23:45

Den här veckan har varit TUFF på jobbet, jag e helt slut! Ryggen e nästintill bra. Tränat på fast i lugn takt och med lätta vikter:) Måndag körde vi ett benmördar pass (träningsvärken varade tom torsdag;) onsdag överkropp och i torsdags testade j...

Av from-som-ett-lamm - Onsdag 1 maj 18:14


Ryggen är betydligt mkt bättre än för två veckor sedan så fler att ha promenerat i ca en vecka (sjukt tråkigt) så vågade jag mig på ett pass på sats idag, med fokus på bara överkroppen. En gammal crossfit kompis tränar ju där så vi tränade ihop, ell...

Av from-som-ett-lamm - Onsdag 17 april 22:36

Första halvan av påsklovet har redan gått och trots att min rygg är svindålig vilket gör att jag inte kan träna :( så har lovet hittills varit grejt :) I helgen hade vi besök av min gamla bonus-son, supermysigt. Vi spelade spel och flamsade bort hal...

Presentation

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ From-som-ett-lamm med Blogkeen
Följ From-som-ett-lamm med Bloglovin'

Årets toppen

4/10 kanelbullens dag, perfekt tillfälle att äta en massa kanelbullar utan att skämmas ett endaste dugg :)

 

13/10 jag har tjejmiddag med en massa härliga tjejer :)

 

21/10 Tjejerna har handbolls cup :)

 

27/11 Invigningsshow på Friends Arena

 

10/11 Tindras dans avslutning

 

18/11 Handbolls cup.

 

24/11 Mickes 40års fest

 

8/12 Cocktail party

 

15/12 Handbolls cup.

 

24/12 julafton med hela familjen samlad LYCKA!

 

 

 

 

Veckans hiss

Nattvandrarna

Veckans diss

Stress

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se