Alla inlägg under juli 2012

Av from-som-ett-lamm - 5 juli 2012 10:47

Semester och full rulle hela veckan!!! Har hängt på nypan både måndag, tisdag och onsdag med mina barn och sötaste Sarah med familj.....nice!!. I dag är det hårfix och nagelfix som gäller, sen fyller min fina saga 7 år i dag <3 så en sväng till hennes pappa och gratta henne måste hinnas med :). Packa och vaxa mannen min står också på schemat!! I morgon ska det städas och fixas hemma, senare kommer svärmor på middag :). På lördag har vi kalas för saga och på kvällen ska vi till Sarah och Christian och gödas och umgås :). På söndag ska jag hänga med bästaste Tolou :). Som sagt full rulle hela veckan.... Over and out

Av from-som-ett-lamm - 2 juli 2012 22:24

Men dra åt helvete va trött jag blir på människor som tror att hela jorden cirkulerar kring dom, människor som suger åt sig som svampar.....herregud skaffa er ett jävla liv och skit i vad alla andra tänker och tycker....vet ni, dom kanske inte ens tycker och tänker om er, dom kanske skiter i er och kanske, men bara kanske borde ni göra detsamma och sluta bete er som stalkers!!

Av from-som-ett-lamm - 2 juli 2012 19:13

Min man krisade nästan direkt efter bröllopet och var till och från i flera månader en rätt manisk och faktiskt lite "jobbig" person. Till slut gick han iväg till en psykolog och det startades en utredning och han fick samtal och lugnande. Nu har hans psykolog i sammarbete med andra psykologer kommit fram till att min underbara och fina man har Bipolär sjukdom. Och det här är vad det kortfattat är......


Bipolär sjukdom eller manodepressiv sjukdom (även bipolärt syndrom) är en psykisk sjukdom som periodvis förhöjer stämningsläget till mani eller lindrigare hypomani. Samma individer drabbas vanligen också av allvarliga depressioner men symtom på depression kan även förekomma i maniska perioder, alternativt kan episoderna vara blandade med intensiva och snabba växlingar mellan dessa lägen.

Symtomen blir vanligtvis svårare med tiden och utan behandling riskerar den sjuke kroniska funktionsnedsättningar. Med förebyggande medicinering är prognosen god. Många är symtomfria i flera decennier och mellan sjukdomsperioderna (skoven) fungerar individen vanligtvis normalt. Förloppet påverkas av yttre faktorer som miljö och stress. Mellan 1 och 3 procent av befolkningen drabbas av bipolär sjukdom. Många insjuknar första gången när de är mellan 15 och 30 år. Ärftlig belastning är den viktigaste riskfaktorn. Bipolär sjukdom och schizofreni har delvis en gemensam genetisk bakgrund. Bipolär sjukdom är lika vanlig hos män som hos kvinnor men fler kvinnor än män drabbas av unipolära depressioner.

Sjukdomen delas in i bipolär I, bipolär II, cyklotymi och andra typer efter hur stämningsläget förändras. Hypomani utmärker typ II som relativt sällan utvecklas till typ I med svåra manier. Milda manier går ofta med känslor av upprymdhet och välmående. Allvarliga manier leder inte sällan till sjukhusvistelse och psykoser. Världshälsoorganisationen (WHO) räknar bipolär sjukdom till en av de tio mest handikappande sjukdomarna.

Mani har flera etymologier, inklusive mania (&mu;&alpha;&nu;&iota;&alpha;), stor psykisk vånda och manos (mά&nu;&omicron;&sigmaf;) som kontextuellt kan betyda ett överdrivet avkopplat sinne eller fri själ. Svåra depressioner kallas även melankoli som är en sammansättning av grekiskans melas (&mu;&epsilon;&lambda;&alpha;&sigmaf;) som betyder svart, och chole (&chi;&omicron;&lambda;&eta;) som är galla.


Over and out

Av from-som-ett-lamm - 1 juli 2012 09:15

För ngr månader sen vägde jag nästan 75 kg (pga graviditeten) och nu är jag nere på 66,5 (i morse stod vågen på det)

Jag känner mig smalare, starkare och frächare och visst fan syns det...lite iaf ;)


     


Jag är inte riktigt framme än.....men för att vara 43 år är jag fanimig rätt så fräch ;)

Av from-som-ett-lamm - 1 juli 2012 09:07

I lördags njöt vi av solen, medans barnen hoppade, plaskade, danssimmade och badade hela dan :)


       


I söndags vaknade vi av att regnet smattrade mot rutan så vi fixade iordning i förråden och huxflux fixk Micke en ny klädkammare. Sen vet jag inte riktigt hur vi tänkte.....men vi åkte till Andys lekland......vi och alla andra familjer....PUST!


 


I dag skiner solen och Micke och barnen har redan gått ner till nypan, jag sitter här och väntar på att affären ska öppna så jag kan handla och mecka ihop en god lunch och sticka ner till De mina :)


Over and out

Presentation

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Årets toppen

4/10 kanelbullens dag, perfekt tillfälle att äta en massa kanelbullar utan att skämmas ett endaste dugg :)

 

13/10 jag har tjejmiddag med en massa härliga tjejer :)

 

21/10 Tjejerna har handbolls cup :)

 

27/11 Invigningsshow på Friends Arena

 

10/11 Tindras dans avslutning

 

18/11 Handbolls cup.

 

24/11 Mickes 40års fest

 

8/12 Cocktail party

 

15/12 Handbolls cup.

 

24/12 julafton med hela familjen samlad LYCKA!

 

 

 

 

Veckans hiss

Nattvandrarna

Veckans diss

Stress

Skapa flashcards