Direktlänk till inlägg 19 mars 2014

Fighting spirit

Av from-som-ett-lamm - 19 mars 2014 08:28

Hittade den här bloggen, fighting spirit, Madelinn personlig tränare
Det här inlägget säger allt;


"Det har faktiskt gått till en gräns nu. Bägaren har runnit över, båtten är nådd. YTLIGHETEN. Nu tänker i alla fall jag som tränare, idrottare och människa slänga näven i bordet och skrika SLUTA!!!! Vad är det som har hänt med oss människor och det här ständiga bekräftelsebehovet?? Jag förstår det inte och jag ogillar det starkt. Självklart förstår jag att varje människa behöver bli sedd, omtyckt, osv men när slutade vi prata med varandra och när började detta stiga oss åt huvudet och basuneras ut via sociala medier i en ständig ström?

VARJE dag dyker de upp där på instagram, facebook, i bloggar som jag tidigare kikade in på då och då för inspiration och nyfikenhet. Det är magrutor som ska visas, biceps som ska flexas och näst intill nakna kroppar som ska exponeras för x antal likes. Och jag undrar varför? Särskilt alla ni som precis som jag jobbar med träning och hälsa. Att skriva ?god morgon sexpack? och lägga upp en bild på sin spända mage på facebook får mig inte bara att må fysiskt illa utan mest bli förbannad och irriterad över hur DE kan vara så dumma och framför allt oansvariga? Vet dom hur många följare dom har på sin sida? Hur många som har just dom som förebild? Som tror att lyckan sitter i det där sexpacket?? (Att det sk sexpacket är något vi alla har välsignats med men få av oss har synligt då det är mer än normalt att det döljs av skinn och fett, som sig bör, är en helt annan historia). Detta gör mig så ledsen. Att människor som ska utstråla hälsa och sundhet propsar på att lägga ut den ena bilden efter den andra på olika vältrimmade kroppsdelar, mat som i bästa fall skulle räcka för en 3-årings aptit och tagga sina bilder med #aldrigvila och #strongisthenewskinny.

Vet ni hur många tjejer (ja det är fram för allt tjejer som jag upplever det här hos) som jag träffar varje vecka som mår otroligt dåligt för sina kroppar? Många, alldeles för många. Otroligt begåvade, smarta, vackra, ambitiösa tjejer som dessvärre har fått för sig att lyckan sitter i ett sexpack. Eller att aldrig vila. Eller att äta så lite som möjligt. Tro mig ? dom är allt annat än lyckliga. Många äter antidepressiva tabletter, många har eller har haft olika typer av ätstörningar. Många är i princip livrädda för att gå in på ett gym för dom känner sig så pass obekväma med sig själva och sina kroppar att gå in dit inte ens är ett alternativ. Sorgligt?

Så vad kan man då göra? Dom här orden kommer nog inte räcka, inte ens om jag skriver att ni alla är fantastiska, att era kroppar är så mycket mer värda och att livet är alldeles för kort för att slösas bort på att inte njuta av mat, vänner, familj och allt annat livet har att erbjuda. Men om det här når fram till EN person är det värt det. EN person som kanske kastar LCHF-boken i soporna och tar bort sina sk ?vänner? på facebook som inte gör annat än att hetsar om hur brutalt dagens träningspass varit. EN person som kanske vågar sig till ett av mina träningspass där vi kör för att det är roligt, där man får vara som man är, där man får misslyckas, där inget spelar roll mer än att man är med och leker, skrattar ? HAR KUL. Då har det här lilla faktiskt gjort skillnad och varit ovärdeligt?

Jag tror verkligen på att det finns en träningsform som passar alla. Om det är klättra i berg, ta långpromenader, cykla, yoga, dansa tango eller boxas spelar ingen roll. Det viktiga är att man gillar det man gör och gör det med hjärtat.
Jag tror inte heller på några mirakeldieter, jag tror på att äta riktig, hemlagad mat på goda, näringsrika råvaror. Alltid lagad med kärlek.
Jag tror också på gemenskap, att vi alla behöver omtanke, kärlek och uppmärksamhet. Och jag tror att den bekräftelsen kommer till oss när vi minst anar det från en vän, en förbipasserande på gatan, en fotbollstränare, han i kassan på Ica eller en syster. Jag tror inte på att jaga den hysteriskt via sociala medier eller andra forum där den skapar mer stress, ångest och ouppnåliga ideal.

Missförstå mig rätt, jag ser gärna bilder på instagram där glada, starka personligheter gör sin bästa hulken-pose i grupp efter ett svettigt träningspass och jag testar gärna din hemgjorda müsli eller äppelpaj du lagt ut på bloggen ? gränsen är hårfin. Men för mig syns det ganska tydligt vad som är gjort med glimten i ögat, vad som är gjort av genuin stolthet och styrka, vad som är gjort med kärlek. Och för mig är det var allt det här handlar om, kärlek eller bristen på kärlek. Kan vi ändra på den här trenden och låta kärlek dominera?"

Jag kommer utan tvekan följa hennes blogg, sund tjej med sunda värderingar :)
Följ henne du med :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av from-som-ett-lamm - 4 oktober 2023 22:13

Brevet till dig Du har blockat mig vilket jag tycker är både fånigt och tråkigt. Och ärligt talat, varför? Jag är inget hot mot Varken dig eller henne? Hur som, jag ville skriva till dig om oss.  När jag fick cancer för snart 2 år sedan rensa...

Av from-som-ett-lamm - 26 januari 2023 21:53

En operation, flera komplikationer,viktuppgång, ett knöligt bröst och ett lymfödem senare, är jag tillbaks. Eller tillbaks och tillbaks. Det går långsamt framåt, alldeles för långsamt för att passa mig. Jag tränar så gott det går och har nu börjat ...

Av from-som-ett-lamm - 21 juli 2022 12:33

14 juli och jag åker till sös för att få ett besked. Spänd som en fiolsträng blir jag och min fina vännina satta i varsin stol i läkarens rum. Läkaren öppnar med; jag har tråkiga nyheter... Jag kan knappt andas och det känns som rummet snurrar,...

Av from-som-ett-lamm - 9 juli 2022 14:58

Efter en helt fantastisk vecka i Italien damp det ner ett brev från bröstcentrum i Stockholm.Två veckor innan Italienresan är jag på den årliga mammografin och nu vill man att jag kommer på ett återbesök. Måndag den 4 juli är jag på återbesök för en ...

Av from-som-ett-lamm - 5 oktober 2020 22:28

Inte skrivit på en evighet men allt rullar på i en väldans fart. Jobb, tonårs barn, träning och ev ett lägenhetsbyte på gång. Eller rättare sagt två ev byten, en 2a i samma område jag bor i nu eller en 3a i ett område en bit härifrån, står i valet ...

Presentation

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Årets toppen

4/10 kanelbullens dag, perfekt tillfälle att äta en massa kanelbullar utan att skämmas ett endaste dugg :)

 

13/10 jag har tjejmiddag med en massa härliga tjejer :)

 

21/10 Tjejerna har handbolls cup :)

 

27/11 Invigningsshow på Friends Arena

 

10/11 Tindras dans avslutning

 

18/11 Handbolls cup.

 

24/11 Mickes 40års fest

 

8/12 Cocktail party

 

15/12 Handbolls cup.

 

24/12 julafton med hela familjen samlad LYCKA!

 

 

 

 

Veckans hiss

Nattvandrarna

Veckans diss

Stress

Ovido - Quiz & Flashcards