Direktlänk till inlägg 22 augusti 2014

Hjälp!

Av from-som-ett-lamm - 22 augusti 2014 08:11

I går blev det spontanmiddag med vår "familj"
De små lekte ute efter maten, M gick på styrelsemöte.
Kvar vid köksbordet blev jag, A (mamman till Ts bästis), T och hennes bästis O.
Förtroliga, djupa samtal om killar, skolan, mobbing och vänskap.
Underbar känsla att tjejerna föredrar att sitta med oss en hel kväll och öppna upp sig och prata om allvarliga saker.
Det är en ära att få ta del av deras inre, tankar och känslor.
Åh, vad jag hoppas det håller i sig till tonåren <3

Det kom upp en hel del oroväckande saker som jag måste ta upp med Ts fröken.
Förra året hade tjejgänget i T klass lite problem med en tjej som manipulerade, sa elaka saker, ljög och gjorde taskiga saker mot alla i gänget. De övriga tjejerna i gänget försöker vara snälla mot den här tjejen, låter henne vara med trots att hon inte är snäll och fortsätter i samma spår som förra året, ingen av tjejerna vågar säga ifrån.
T vill inte vara taskig mot henne, hon tycker synd om henne och är rädd för att hon ska ljuga och börja gråta om T säger ifrån och det trots att flickan i fråga är till och från väldigt elak mot T.
Det är en fin egenskap att inte vilja vara elak tillbaka, inte vilja göra någon ledsen.
Vi pratade länge om det här i går och kom fram till att T ska försöka säga ifrån på sitt sätt och på ett bra sätt även om tjejen börjar gråta.
Det känns inget kul att behöva "lära" sitt barn att tuffa till sig, att bortse från sin empatiska känsla och säga ifrån, men tyvärr är det nödvändigt i dagens klimat......känns fördjävligt faktiskt!!!
En annan sak som kom upp i går var hur killarna tilltalar flickorna (tack och lov inte i Ts skola) redan nu i femman, det är som att det har dragit sig ännu längre ner i åldrarna. Ord som hora, fitta och subba är vad flickorna får höra av pojkarna ....fy fan!!!!
Och här brister min pedagogiska sida och jag manar flickorna till att ALDRIG tillåta en sån kommentar NÅGONSIN, jag uppmanade tom till våld om ord inte räcker....inget jag är stolt över och jag tog tillbaka det och förklarade på ett mer pedagogiskt sätt hur man kan försvara sig mot sånt.
Det gör mig så ledsen, arg och orolig när klimatet i skolan är så hårt och kallt för jag vet ju att det blir värre längre fram, hur ska man bereda sina barn på manipulativa, elaka och taskiga "vänner" och killar som kastar glåpord och tafsar!?????

 
ANNONS
 
Ingen bild

Sussi

22 augusti 2014 14:04

<3 Tindra <3
Ja, snart är det jag som sitter där och uppmanar till våld... Fy fan. Det är därför jag röstade på FI. Det behövs pratas om detta på politisk nivå.

from-som-ett-lamm

22 augusti 2014 22:15

Ja det behövs verkligen :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av from-som-ett-lamm - Fredag 4 okt 17:38


Allt förändras. Jag är på väg djupare in i min depression, tror jag, svårt att veta när tankarna är negativa och ledsna. Veckorna utan barnen är olidliga och jag tar mig igenom dom pga att jag måste kliva upp och gå till jobbet. Visst, vissa dagar ...

Av from-som-ett-lamm - Onsdag 25 sept 23:18


Om någon i min närhet mår dåligt då hör jag av mig till den människan mer än vad jag brukar, liksom för att visa att man finns där och att man bryr sig, på riktigt. Hos mig just nu är det tyst, och tystnaden talar för sig själv, berättar saker jag i...

Av from-som-ett-lamm - Måndag 23 sept 23:15

Jag trivs med att vara singel men känner mig otroligt ensam ibland. Jag har vänner men dom har liksom egna liv att leva och verkar varken ha tid eller lust. Vilket är ok, jag har inte heller lust att umgås just nu. Jag vill helst vara med mina barn,...

Av from-som-ett-lamm - Tisdag 17 sept 22:43

Är det kanske höstdeppig jag är? Ser ett tydligt mönster på hur jag kännt mig e senaste åren under denna tid. Sen är det klart att dålig ekonomi och att vara ensam när man mår skit inte hjälper till direkt. Tränat idag igen och unnade sen mig en...

Av from-som-ett-lamm - Måndag 16 sept 23:07

Lustigt ändå, hur folk som utger sig för att bry sig tycker att man är obekväm och tråkig bara för att man inte mår bra och väljer att inte höra av sig eller inkludera, som att, du duger bara när du är glad och mår bra Ändå skönt att veta vart man h...

Presentation

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ From-som-ett-lamm med Blogkeen
Följ From-som-ett-lamm med Bloglovin'

Årets toppen

4/10 kanelbullens dag, perfekt tillfälle att äta en massa kanelbullar utan att skämmas ett endaste dugg :)

 

13/10 jag har tjejmiddag med en massa härliga tjejer :)

 

21/10 Tjejerna har handbolls cup :)

 

27/11 Invigningsshow på Friends Arena

 

10/11 Tindras dans avslutning

 

18/11 Handbolls cup.

 

24/11 Mickes 40års fest

 

8/12 Cocktail party

 

15/12 Handbolls cup.

 

24/12 julafton med hela familjen samlad LYCKA!

 

 

 

 

Veckans hiss

Nattvandrarna

Veckans diss

Stress

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se