Alla inlägg under september 2015

Av from-som-ett-lamm - 14 september 2015 21:15

Legday på boxen, gick på lunchpasset.
Har inte haft tiden eller så har jag behövt en vilodag de senaste måndagarna, idag kom jag äntligen i väg.
Jag ökade mitt max från 50 till 55 kg.
Sakta....framåt :)Efter passet sladdade jag förbi Ica, åkte hem och åt lunch och städade övervåningen.
När ungarna kom hem satte jag dom i arbete, deras rum såg ut som små slagfält ;)

Sen kom HON äntligen hem :)
I går facetimade vi, i dag fick jag krama på henne <3
Som jag saknat henne, min stora stora, fina, vackra underbara tjej <3

Efter lite present öppning och modevisning av alla kläder hon köpt är kvällen snart slut.
I morgon står ett teknik pass på schemat (snatch) återstår att se om jag ökar mitt Max i morgon också.......

Tjing, tjing!!!

ANNONS
Av from-som-ett-lamm - 13 september 2015 18:00

Den hör helgen fick vi rå oss S då T och hennes pappa är i Paris :)
Fredagsmys med godis, film och massor med kramar <3

Lördagen var det teamwod för bara oss medlemmar, den här lördagen var vi ovanligt många, 24 stycken, så jäkla kul pass och så bra pepp när vi var så många :))))
Fixade lite hemma och lagade mat till finaste vännerna (M&S) skratt och babbel (utan bubbel;) till sena kvällen, eller rättare sagt tills Leon gnällde och haltade så pass mkt så vi var tvungna att åka in akut till veterinären.......när vi kom in varken haltade eller gnällde han (?)
Katten är helt enkelt en jävel på att simulera....hehehe ;)
Kom hem så sent som halv tolv, de allra minsta slocknade direkt <3
Söndagen började stressig, med lämning av S till kompis medan jag och M mötte upp S och C för ännu ett questroom spel :)
Och denna gång var vi riktigt bra faktiskt och det är ju bara SÅ KUL :))))Efter lite fönstershopping, snabbmat (urk) och läxläsning tänker vi fortsätta denna dag med minimalt med stress...dvs....soffan, film och ännu mera kramar <3

Tjing, tjing!

ANNONS
Av from-som-ett-lamm - 11 september 2015 23:54

Efter att ha funderat ett tag så har jag bestämt mig nu.
Jag tänker inte dricka alkohol på ett tag,
Jag vill satsa ordentligt på träningen, försöka få bättre och snabbare resultat, äta ännu bättre och bli starkare och smidigare.
Jag börjar redan ikväll med att lägga mig i tid... :) godnatt


Av from-som-ett-lamm - 11 september 2015 15:09

Anställningsintervju om extrajobb som gick toppen :)
Lunch på stan med gammal vän från dansen, blev erbjuden att medverka i ännu en film för utbildningssyfte gällande adhd, skoj!!
Fortsatte till Hötorget och mötte upp S. Vi satte oss i solen på en uteservering och tog ett glas vin, som blev flera (Tom några för många känns det som idag ;) hur som en härlig dag och en kul kväll :)


Idag har jag spenderat den mesta tiden i soffan framför tvn med tretusensjuhundra katter i knät...hehehe...fyra menar jag såklart ;)

Egentligen skulle jag gått på fredagspasset idag, men det känns som om jag borde hoppa över det....
Kastar på mig kläderna och drar en sväng upp till centrum och handlar lite nödvändheter på djuraffären och lite god mat tills i kväll :)

Tjing, tjing!

Av from-som-ett-lamm - 9 september 2015 18:53

Herregud, är det onsdag så är det, VÄRSTA MONSTEPASSET.
En dag med huvudvärk, trötthet, tidig lunch och uteblivet mellanmål skapade inte de bästa förutsättningarna, men jag skalade (boxjumpade inte) och genomförde, kanske borde jag ha lyssnat på kroppen och kanske gör jag det nästa gång ;)

Av from-som-ett-lamm - 9 september 2015 10:06

Vad gör en person till alkoholist?
Är det när hen måste dricka från dess att den går upp på morgonen, eller när hen ligger och sover i sin egen avföring, eller när hen sitter på parkbänken och skrålar?

Enligt Wikipedia är alkoholism det här:
Alkoholism är en term med flera och ibland motsatta definitioner. I allmän och historisk användning refererar alkoholism till ett tillstånd av fortsatt konsumtion av alkoholdrycker trots de hälsoproblem och negativa sociala konsekvenser det orsakar.

Lämnar ju fritt att tolka tänker jag.
Min tolkning är den här:
Om hen varje gång hen dricker blir så full att hen inte minns vad som hände dagen efter, eller varje gång hen dricker inte riktigt kan sluta, eller varje gång hen dricker blir otrevlig, "jobbig", tjatig, aggressiv och/eller gör saker som hen inte kan stå för efteråt.
Eller att varje gång hen dricker måste hen ha hjälp hem.
Tänk hur många man har träffat genom åren som har druckit så här utan att reflektera över det.
Visst har jag varit full och gjort tokiga saker, det kan alla göra utan att det är ett problem....det är mer när det blir ett återkommande inslag.

En i min närhet har det här problemet.
Inte varje gång hen dricker dock, men kontinuerligt genom åren har hens drickande gett konsekvenser som har gett "sociala negativa konsekvenser" och fysiska, mentala konsekvenser och dessutom har det drabbat personer i dennas omgivning.
Hen lyckades ställa till det rätt så rejält sista gången hen drack, så pass att hen nu inser att hen inte kan dricka.....alls.
Ett bra och moget beslut.
MEN hur lätt är det att låta bli när tiden gått och alla minnen bleknat?
När hen börjar ursäkta sig själv med ord som; "så farligt var det nog inte" och/eller "jag är äldre nu och kan nog hantera mitt intag" mm mm.
Hur ska hen kunna låta bli att börja dricka igen?

Visste ni att alkohol är den smutsigaste drogen?
Den ger sig på ALLA organ i kroppen.
Nervsystemet, blod och blodkärl, levern, bukspottskörteln, hjärnan, hjärtat osv osv
Och så här skriver Wikipedia:
Alkohol (etanol) är en psykoaktiv drog[16][17], och en av de mest vanliga missbrukade drogerna i världen.[18] Dryckeskultur, och social stigma gör att många människor inte ser alkohol som en drog eftersom det är en viktig del för dem i sociala tillställningar. I dessa länder föredrar unga helgdrickare att kalla sig själva för hedonistser hellre än helgdrickare[19] eller reakrationella droganvändare.
Underkända studenter ställer sig ofta utanför kategorier av "seriösa" eller "anti-sociala" drickare.[20] Hur som helst, runt 40 procent av amerikanska studenter[21] kan räknas som alkoholister enligt ny kriteria i Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders 5.

385 000 barn har föräldrar som dricker för mycket alkohol. Det betyder att omkring 20 procent av alla barn lever i hushåll där någon vuxen dricker så mycket alkohol att det riskerar föräldrarnas egen hälsa, så kallat riskbruk. Dessa barns uppväxt och trygghet påverkas av föräldrarnas drickande och de löper även en ökad risk att utveckla egna missbruksproblem.

Denna text hittade jag på ett ungdomsforum "tänk om"
Varför är alkohol farligt för unga?

Hjärnan utvecklas och påverkas
Eftersom hjärnan utvecklas ända upp till 25-årsåldern är ungas hjärnor mer ömtåliga än vuxnas. Känsligheten förklarar varför risken att bli beroende av alkohol ökar ju tidigare i livet man börjar dricka. Delarna i tonårshjärnan mognar också i olika takt. Intellektet är till exempel färdigutvecklat flera år före känsloregleringen. Det betyder att en tonåring kan verka mogen och ansvarsfull, men vid upprymdhet, stress eller ilska handla helt stick i stäv med sitt förstånd ? på ren impuls. Eftersom alkohol sänker bedömningsförmågan och släpper på hämningar är det särskilt svårt för tonåringar att kontrollera sina känslor och beteenden om de dricker.

Alkohol och skador
Alkohol är farligt för både växande och fullvuxna kroppar, men kroppstorleken har betydelse. En liten kropp har inte så mycket kroppsvätska att späda ut alkoholen med, vilket gör att det går snabbare att bli berusad. Rent fysiologiskt har flickor sämre förmåga att bryta ner alkohol än killar, vilket gör att de ännu lättare tar skada. Risken att drabbas av akuta skador på grund av alkoholkonsumtion är särskilt stor bland unga. Förutom akut alkoholförgiftning räknas skador orsakade av till exempel olyckor eller misshandel. I undersökningen Skolelevers drogvanor 2013 uppger över tolv procent av eleverna i gymnasiets årskurs två att de råkat ut för en olycka eller skadats i samband med att de druckit alkohol. Ungefär tre procent av gymnasieeleverna hade behövt uppsöka sjukhus eller akutmottagning efter att ha druckit.

Alkohol våld och olyckor
I åtta av tio fall av våldsbrott finns alkohol med i bilden. Oftast är det förövaren som är berusad och i hälften av fallen även offret. Risken för alla typer av olyckor ökar eftersom det allmänna omdömet försämras avsevärt av alkohol. Trafikolyckor, fallolyckor, brandolyckor och drunkningsolyckor är bara några av de olyckor som är återkommande. Och dessutom skapar alkohol ofta relationsproblem av mer allvarlig karaktär. Undersökningar visar på att många tonåringar har hamnat i gräl med sina kompisar, haft sex fast de egentligen inte ville eller haft sex utan att använda skydd på grund av att de har varit berusade.

Alkohol och sex
Statistiskt sett verkar ungdomar ta mer sexuella risker. Risktagandet sker också ofta under alkoholpåverkan. Den som dricker har lättare att passera de spärrar som normalt finns, oavsett om det handlar om kramar, sex eller våld. Detta kan leda till att man gör sådant man inte skulle göra i nyktert tillstånd, till exempel som att ha sex med tillfälliga sexpartners och att ha oskyddat sex.
Det förekommer att både unga killar och tjejer har sex ofrivilligt när de är berusade. I undersökningen Skolelevers drogvanor 2013 uppger till exempel nära åtta procent av andra årets gymnasieelever att de haft oönskat sex i samband med att de druckit alkohol. Att utsättas för ofrivilliga sexuella handlingar är lika vanligt bland tjejer och killar som konsumerar alkohol i den här åldern. Konsumtionsnivån påverkar problemen; ju oftare och ju mer alkohol ungdomarna dricker, desto vanligare är konsekvenser som oskyddat och ofrivilligt sex.

Vidare

Alkohol och andra droger
De allra flesta som testar droger gör det efter att ha druckit alkohol och blivit berusade. Av det kan man dra slutsatsen att ett av de säkraste sätten att hålla sin tonåring borta från droger är hjälpa honom eller henne att avstå från alkohol. Även tobak och alkohol tycks gå hand i hand.

De flesta av världens länder har lagar som begränsar framställning, försäljning och konsumtion av alkoholdrycker MEN det är tillåtet, säljs fritt, är både lagligt och accepterat.
Vi firar med alkohol, v bjuder varandra på alkohol, vi bjuder våra barn och deras kompisar på det så fort dom fyllt arton.

Alkohol är ett gift, en drog precis som amfetamin, heroin, hasch och kokain så var försiktiga när ni konsumerar och tänk på hur ni beter er när ni dricker, hur mycket och hur ofta ni dricker, hur berusade ni blir framför era barn och fundera på hur viktig och vilken betydelse alkoholen har för er.

Over and out

Av from-som-ett-lamm - 8 september 2015 22:04

Så var dagen D här.
Jag vaknade och var extremt trött (ovanligt;) så trött så att jag efter att skickat trion till skolan somnade framför Nyhetsmorgon, vaknade med ett ryck runt nio och hasade mig in i badrummet, duschade iskallt för att vakna (och för att jag hade en jvla klimakteriesvetting)
Frukost och genomgång av powerpointen.
Var fortfarande onaturligt trött så jag slängde i mig en kopp kaffe till, fortsatte genomgången och vips så var klockan dags att åka in.
Väl på plats riggade vi igång powerpointen, pratade ihop oss och kom fram till att S (psykolog och min kontakt på plats) skulle verka som lite moderator och hålla i frågestunden och presentera mig.
Klockan slog fyra och salen var full (30 st) och jag tog ett djupt andetag och började, första fem satt nervositeten i (tydligen utan att det syntes) och sen släppte det, och efter pausen var jag så avslappnad och självsäker så jag tom började improvisera och delge roliga anekdoter som genererade skratt......skratt, hajar ni?!
Under frågestunden hade jag fullt upp, dom som var där hade massor med frågor.
Och när klockan slog sex och föreläsningen var slut så kom det fram flera stycken och tackade mig för att jag var så inspirerande, duktig, fantastisk, bra och bjöd så mycket på mig själv.
De som var där och lyssnade gjorde en utvärdering och jag fick full pott på ALLA utvärderingar.
Jag tror jag var i chock och S (psykologen) var supernöjd.
Och vet ni, jag ROCKADE FETT, jag var AWESOME, det är nog det här jag ska göra, det här jag var menad för.
Och med all säkerhet kommer det bli fler ggr, hur många och hur ofta bestämmer chefen på stället, men att det blir av, det vet jag.
Fy fan va jag är bra :))))

Av from-som-ett-lamm - 8 september 2015 08:49

I söndags, medan en del av familjen åkte till stallet och resten åkte på fotbollsmatch valde jag att trotsa regnet och åka på loppis i våra gamla hoods :)Tyvärr var det fler gårdar som hade ställt in men jag lyckades fynda lite ändå.
Dessutom sprang jag på lite gamla vänner och bekanta, kul :)


Avslutade söndagen med film och godis med det här något knasiga gänget <3

Presentation

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ From-som-ett-lamm med Blogkeen
Följ From-som-ett-lamm med Bloglovin'

Årets toppen

4/10 kanelbullens dag, perfekt tillfälle att äta en massa kanelbullar utan att skämmas ett endaste dugg :)

 

13/10 jag har tjejmiddag med en massa härliga tjejer :)

 

21/10 Tjejerna har handbolls cup :)

 

27/11 Invigningsshow på Friends Arena

 

10/11 Tindras dans avslutning

 

18/11 Handbolls cup.

 

24/11 Mickes 40års fest

 

8/12 Cocktail party

 

15/12 Handbolls cup.

 

24/12 julafton med hela familjen samlad LYCKA!

 

 

 

 

Veckans hiss

Nattvandrarna

Veckans diss

Stress

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se