Direktlänk till inlägg 2 december 2015

Ordlista crossfit

Av from-som-ett-lamm - 2 december 2015 10:13

Kan inte ta åt mig äran av denna roliga text.
Hittade denna i en blogg (crossfitgirls.blogg.se) som för övrigt är en rolig och bra blogg :)


Ordlista crossfit:

Air Squat - Vifta ivrigt med armarna i luften samtidigt som du böjer på benen, studsar rumpan i golvet och upp igen. Görs gärna i jämna 100-tal.

Amanda, Annie, Angie mfl - Pass med tjejnamn, ungefär lika trevliga att göra som en tjej.

AMRAP - Så många repetitioner och eller rundor som möjligt på en viss tid. Vanligtvis gissar man på att man kommer klara 15 rundor, men i verkligheten klarar man 2. Efter att ha spytt lika många gånger.

Armhävning - På tå eller knä med raka armar, gå ned med bröstet i mattan. Försök pressa dig upp igen, utan att se ut som en ranglig hängbro. För en del kan det hända att magen tar i långt innan bröstet, och sedan aldrig lämnar marken igen. Detta beror på för korta armar, inget annat.

Axelpress - Pressa från axlarna, uppåt till raka armar. Försök att inte träffa näsan på vägen upp, eller att tappa stången rakt i huvudet.

Barbell - Skivstång. En del killar verkar missupfattat det och tror det betyder: Slit av dig tröjan så fort du blir det minsta varm.

Backsquat - lägg stången på ryggen, böj på benen och sära på skinkorna. Om du nu har någon som helst kraft kvar i benen så pressa dig sen uppåt igen till upprätt position.

Box - En inhägnad där crossfitdjuren släpps lösa för grönbete.

Boxjump - Hopp upp på låda. Ibland över. Ibland bredvid. Ibland igenom. Ibland inte alls.

Burpee - Hoppa, landa raklång på marken och studsa upp igen samtidigt som du klappar bakom huvudet. Ska helst se ut som att du snabbspolas. Räkna med att du efter två stycken hellre vill skjuta dig själv i valfri kroppsdel än att någonsin höra ordet burpee igen.

nkpress - Ligg på bänk. Somna inte. Pressa stång från bröstet upp till raka armar. Om du istället använder hantlar, försök att inte svaja så du landar med en i skrevet och en i ögat.

Clean - Ryck stången från golvet, vänd och och landa med den på bröstet. Försök att fortfarande stå upp när du gör det. Räkna med att vara blå på skumma ställen i minst 1 vecka.

CTB - Chest to bar, en pull-up där bröstet ska ta i stången. Har du hängtuttar kan det ev bli lättare.

Deadlift - Lyft en så tungt lastad stång som möjligt från marken till upprätt position utan att dö.

Dips - Utsträckta armar i tex ringar, gå ner så att axeln är nedanför armbågen. Bryt inget. Försök ta dig upp igen. Vänta annars på att bli räddad.

Double Unders - Veva hysteriskt med hopprepet samtidigt som du hoppar så fort och tungt du kan.

Foam Roller - En cylinderformad sak som du rullar musklerna på. Huvudsyftet är att få dig låta som du har sex.

GHD - Glute ham developer. För extra god skinka.

HSPU - Handstand pushup. Pressa dig från huvudstående till raka armar. Pushup är inte nödvändigt att använda. Räkna kallt med att du svimmar av för mycket blod i huvudet. Om du ens tar dig dit.

Kettlebell - Stor klotformad vikt med handtag. Mest troligt ett mordredskap.

Rodd - En osänkbar maskin som plockar fram det sämsta hos alla.

Rx - Man gör passet med fantasivikterna som någon har hittat på när de hade tråkigt.

Situp - Från ryggläge till sittande position utan att fisa.

Skala - Något du gör med bananer.

Snatch - En övning där du ska rycka upp stången från golvet och ovanför huvudet utan att ramla baklänges och få stången över dig, eller tippa framlänges och slå pannan i väggen.

Split jerk - Gå ner i spagat samtidigt som du gör en axelpress.

Strikt - Annat ord för instruktör.

Sumoposition - Linns vanliga jobbställning.

T2B - Toes to bar. Häng i räcket, försök på något vis få tårna att nudda i räcket. Undvik att sparka dig själv i ansiktet. Klarar du inte detta häng och dingla och sprattla lite.

Wallball - Gå ned i en knäböj hållandes i en medicinboll. Explodera upp och kasta den högt, helst i taket. Fånga den sedan utan att bryta en nagel. Hör av dig till mig om du lyckas.

WOD - Coachernas sadistiska hittepåfördagen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av from-som-ett-lamm - 4 oktober 2023 22:13

Brevet till dig Du har blockat mig vilket jag tycker är både fånigt och tråkigt. Och ärligt talat, varför? Jag är inget hot mot Varken dig eller henne? Hur som, jag ville skriva till dig om oss.  När jag fick cancer för snart 2 år sedan rensa...

Av from-som-ett-lamm - 26 januari 2023 21:53

En operation, flera komplikationer,viktuppgång, ett knöligt bröst och ett lymfödem senare, är jag tillbaks. Eller tillbaks och tillbaks. Det går långsamt framåt, alldeles för långsamt för att passa mig. Jag tränar så gott det går och har nu börjat ...

Av from-som-ett-lamm - 21 juli 2022 12:33

14 juli och jag åker till sös för att få ett besked. Spänd som en fiolsträng blir jag och min fina vännina satta i varsin stol i läkarens rum. Läkaren öppnar med; jag har tråkiga nyheter... Jag kan knappt andas och det känns som rummet snurrar,...

Av from-som-ett-lamm - 9 juli 2022 14:58

Efter en helt fantastisk vecka i Italien damp det ner ett brev från bröstcentrum i Stockholm.Två veckor innan Italienresan är jag på den årliga mammografin och nu vill man att jag kommer på ett återbesök. Måndag den 4 juli är jag på återbesök för en ...

Av from-som-ett-lamm - 5 oktober 2020 22:28

Inte skrivit på en evighet men allt rullar på i en väldans fart. Jobb, tonårs barn, träning och ev ett lägenhetsbyte på gång. Eller rättare sagt två ev byten, en 2a i samma område jag bor i nu eller en 3a i ett område en bit härifrån, står i valet ...

Presentation

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Årets toppen

4/10 kanelbullens dag, perfekt tillfälle att äta en massa kanelbullar utan att skämmas ett endaste dugg :)

 

13/10 jag har tjejmiddag med en massa härliga tjejer :)

 

21/10 Tjejerna har handbolls cup :)

 

27/11 Invigningsshow på Friends Arena

 

10/11 Tindras dans avslutning

 

18/11 Handbolls cup.

 

24/11 Mickes 40års fest

 

8/12 Cocktail party

 

15/12 Handbolls cup.

 

24/12 julafton med hela familjen samlad LYCKA!

 

 

 

 

Veckans hiss

Nattvandrarna

Veckans diss

Stress

Ovido - Quiz & Flashcards