Direktlänk till inlägg 17 januari 2013

Föräldraskap

Av from-som-ett-lamm - 17 januari 2013 08:01

Häromdagen på morgonfyran pratade barnpsykologen om curling, gränssättning osv. Hon upplevde att det blivit värre, och jag delar hennes upplevelse.
Föräldrar i dag orkar inte eller är rädda för att barnen inte ska tycka om dom om dom gränsar.
Men vilka förutsättningar får ett barn som inte blir gränsad? Det är en förälders jobb och ansvar att lära sina barn rätt och fel, vem ska annars lära barnen det?
Jag har hört barn kalla sina föräldrar för idiot, kärring och dumhuvud eller tom slagit eller kastat saker på sina föräldrar, föräldrarna har i sin tur skrikit tillbaka, så säger du inte till mig sen har det inte pratats mer om saken....?
Jag har sett barn göra saker som är direkt farliga för andra eller för dom själva och när föräldrarna har fått veta har dom antingen förnekat eller så har dom förminskat eller ursäktat beteendet istället för att ge sina barn konsekvenser av sitt beteende, det är ju liksom så man lär sig skilja på rätt och fel.....eller?
För att inte tala om föräldrar som låter sina barn välja när dom är alldeles för små, tex en förälder ska lämna sitt barn på dagis och säger till barnet, ska vi gå in.....? Barnet svarade så klart nej och vad ska föräldern göra då, sjukskriva sig och vara hemma eller?? Nej skulle inte tro det va!
Är ju betydligt mycket enklare att säga, nu går vi in, och man kan ju tycka att en förälder borde ha lärt sig det efter 2 år, visst!?
Alla föräldrarna måste väll vilja sina barns bästa kan man ju tycka, men ibland undrar jag verkligen. För hur tänker dom att barnen ska lära sig rätt och fel och göra bra val i sina liv, klara av det social livet utanför hemmet som unga vuxna och som vuxna?!
Jag är verkligen inte en perfekt förälder men för mig är det självklart och precis lika viktigt som att ge kärlek är det att lära mina barn skillnaden på rätt och fel, att jag gränsar dom att jag ger konsekvenser ( hur jobbigt det än är) att jag inte ger för mycket val möjligheter beroendes på deras förmåga att välja.
Är på riktigt orolig när jag tänker på framtiden, hur ska dessa barn klara sig som tonåringar, hur kommer dom bli som medmänniskor och hur ska deras föräldrar kunna ursäkta lathet och rädsla när deras barn som tonåringar/unga vuxna gör fel val i livet?
Jag säger inte att unga människor inte kan välja fel ifall dom blivit gränsade, lärt sig rätt och fel mm men förutsättningarna är betydligt mycket bättre och det VET jag !!!!

Over and out

 
ANNONS
 
Ting

Ting

17 januari 2013 09:04

Word.
Handling - konsekvens.
Ramar och regler.
Finns fan inget värre än fri uppfostran.
Stackars barn.
Det är svårt att vara föräldrar, omöjligt att vara en bra.
Men man måste alltid göra sitt bästa.

http://youknowting.blogspot.se

from-som-ett-lamm

17 januari 2013 12:32

Vi är rörande överens:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av from-som-ett-lamm - Torsdag 13 juni 22:52

Min förstfödda lilla tjej är inte så liten längre. Idag slutade hon 9an och efter sommaren börjar en ny tid för henne och också ännu ett steg närmare vuxen världen. Tiden går så fort, ibland alldeles för fort. Mamman grät glädjetårar och sorgetår...

Av from-som-ett-lamm - Fredag 7 juni 00:07


Mina prinsessor

Av from-som-ett-lamm - Lördag 1 juni 16:31

Den här veckan har bjudit på rätt så mkt jobbstress, betygen skulle vara satta på onsdagen. Men nu är det gjort :) På torsdagen sov jag ut, tränade m T ch sen kom hennes bästis över och vi hjälpte varandra att färga ögonbryn och fransar på varandr...

Av from-som-ett-lamm - Söndag 19 maj 23:22

Intensiv arbetsvecka. Blev lite orolig för mitt hjärta som på senare tiden bestämt sig för att göra lite uppehåll och för att rusa lite då och då, och till råga på allt blev jag tok yr och illamående efter träningspasset i onsdags, visst det kan hän...

Av from-som-ett-lamm - Måndag 13 maj 22:22


TVeckan startade bra, fick massor med gjort på jobbet och avverkade ett härligt överkroppspass på gymmet och avslutade med 1600 m rodd :)Resten av veckan är det mest jobb och träning som gäller, till helgen stundar fest och spadag med bästisfestis :)...

Presentation

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ From-som-ett-lamm med Blogkeen
Följ From-som-ett-lamm med Bloglovin'

Årets toppen

4/10 kanelbullens dag, perfekt tillfälle att äta en massa kanelbullar utan att skämmas ett endaste dugg :)

 

13/10 jag har tjejmiddag med en massa härliga tjejer :)

 

21/10 Tjejerna har handbolls cup :)

 

27/11 Invigningsshow på Friends Arena

 

10/11 Tindras dans avslutning

 

18/11 Handbolls cup.

 

24/11 Mickes 40års fest

 

8/12 Cocktail party

 

15/12 Handbolls cup.

 

24/12 julafton med hela familjen samlad LYCKA!

 

 

 

 

Veckans hiss

Nattvandrarna

Veckans diss

Stress

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se