Direktlänk till inlägg 17 januari 2013

Föräldraskap

Av from-som-ett-lamm - 17 januari 2013 08:01

Häromdagen på morgonfyran pratade barnpsykologen om curling, gränssättning osv. Hon upplevde att det blivit värre, och jag delar hennes upplevelse.
Föräldrar i dag orkar inte eller är rädda för att barnen inte ska tycka om dom om dom gränsar.
Men vilka förutsättningar får ett barn som inte blir gränsad? Det är en förälders jobb och ansvar att lära sina barn rätt och fel, vem ska annars lära barnen det?
Jag har hört barn kalla sina föräldrar för idiot, kärring och dumhuvud eller tom slagit eller kastat saker på sina föräldrar, föräldrarna har i sin tur skrikit tillbaka, så säger du inte till mig sen har det inte pratats mer om saken....?
Jag har sett barn göra saker som är direkt farliga för andra eller för dom själva och när föräldrarna har fått veta har dom antingen förnekat eller så har dom förminskat eller ursäktat beteendet istället för att ge sina barn konsekvenser av sitt beteende, det är ju liksom så man lär sig skilja på rätt och fel.....eller?
För att inte tala om föräldrar som låter sina barn välja när dom är alldeles för små, tex en förälder ska lämna sitt barn på dagis och säger till barnet, ska vi gå in.....? Barnet svarade så klart nej och vad ska föräldern göra då, sjukskriva sig och vara hemma eller?? Nej skulle inte tro det va!
Är ju betydligt mycket enklare att säga, nu går vi in, och man kan ju tycka att en förälder borde ha lärt sig det efter 2 år, visst!?
Alla föräldrarna måste väll vilja sina barns bästa kan man ju tycka, men ibland undrar jag verkligen. För hur tänker dom att barnen ska lära sig rätt och fel och göra bra val i sina liv, klara av det social livet utanför hemmet som unga vuxna och som vuxna?!
Jag är verkligen inte en perfekt förälder men för mig är det självklart och precis lika viktigt som att ge kärlek är det att lära mina barn skillnaden på rätt och fel, att jag gränsar dom att jag ger konsekvenser ( hur jobbigt det än är) att jag inte ger för mycket val möjligheter beroendes på deras förmåga att välja.
Är på riktigt orolig när jag tänker på framtiden, hur ska dessa barn klara sig som tonåringar, hur kommer dom bli som medmänniskor och hur ska deras föräldrar kunna ursäkta lathet och rädsla när deras barn som tonåringar/unga vuxna gör fel val i livet?
Jag säger inte att unga människor inte kan välja fel ifall dom blivit gränsade, lärt sig rätt och fel mm men förutsättningarna är betydligt mycket bättre och det VET jag !!!!

Over and out

 
ANNONS
 
Ting

Ting

17 januari 2013 09:04

Word.
Handling - konsekvens.
Ramar och regler.
Finns fan inget värre än fri uppfostran.
Stackars barn.
Det är svårt att vara föräldrar, omöjligt att vara en bra.
Men man måste alltid göra sitt bästa.

http://youknowting.blogspot.se

from-som-ett-lamm

17 januari 2013 12:32

Vi är rörande överens:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av from-som-ett-lamm - Fredag 4 okt 17:38


Allt förändras. Jag är på väg djupare in i min depression, tror jag, svårt att veta när tankarna är negativa och ledsna. Veckorna utan barnen är olidliga och jag tar mig igenom dom pga att jag måste kliva upp och gå till jobbet. Visst, vissa dagar ...

Av from-som-ett-lamm - Onsdag 25 sept 23:18


Om någon i min närhet mår dåligt då hör jag av mig till den människan mer än vad jag brukar, liksom för att visa att man finns där och att man bryr sig, på riktigt. Hos mig just nu är det tyst, och tystnaden talar för sig själv, berättar saker jag i...

Av from-som-ett-lamm - Måndag 23 sept 23:15

Jag trivs med att vara singel men känner mig otroligt ensam ibland. Jag har vänner men dom har liksom egna liv att leva och verkar varken ha tid eller lust. Vilket är ok, jag har inte heller lust att umgås just nu. Jag vill helst vara med mina barn,...

Av from-som-ett-lamm - Tisdag 17 sept 22:43

Är det kanske höstdeppig jag är? Ser ett tydligt mönster på hur jag kännt mig e senaste åren under denna tid. Sen är det klart att dålig ekonomi och att vara ensam när man mår skit inte hjälper till direkt. Tränat idag igen och unnade sen mig en...

Av from-som-ett-lamm - Måndag 16 sept 23:07

Lustigt ändå, hur folk som utger sig för att bry sig tycker att man är obekväm och tråkig bara för att man inte mår bra och väljer att inte höra av sig eller inkludera, som att, du duger bara när du är glad och mår bra Ändå skönt att veta vart man h...

Presentation

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ From-som-ett-lamm med Blogkeen
Följ From-som-ett-lamm med Bloglovin'

Årets toppen

4/10 kanelbullens dag, perfekt tillfälle att äta en massa kanelbullar utan att skämmas ett endaste dugg :)

 

13/10 jag har tjejmiddag med en massa härliga tjejer :)

 

21/10 Tjejerna har handbolls cup :)

 

27/11 Invigningsshow på Friends Arena

 

10/11 Tindras dans avslutning

 

18/11 Handbolls cup.

 

24/11 Mickes 40års fest

 

8/12 Cocktail party

 

15/12 Handbolls cup.

 

24/12 julafton med hela familjen samlad LYCKA!

 

 

 

 

Veckans hiss

Nattvandrarna

Veckans diss

Stress

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se